Färgstarkt på Soya Konstrum!

vernissage_evakerek

Vi rapporterar från ett välbesökt och färgstarkt vernissage. Den här gången var det Eva Kerek som bjöd på sina verk, och konstkurator Håkan Bull som guidade oss genom kanelbullarnas, tvättmaskinernas och blomsterlådornas värld. Läs mer på Soya Konstrum. Eva Kerek ställer ut fram till och med 10 december. Kom förbi!

Digitalt på Bokmässan

bokmässan

Årets bokmässa i Göteborg bjöd som vanligt på ett enormt utbud av nya böcker, spännande författarmöten, föredrag och debatter. Själva är vi speciellt nyfikna på framtidens digitala böcker och passade på att lyssna in föreläsningar och paneldiskussionerna på ”Digitala torget”.

En föreställning – tio affischer

gal_klass_aff-anim

Teater Galeasens nästa föreställning ”Vår klass – Historia i XIV lektioner” av Tadeusz Słobodzianek bygger på en verklig händelse i en Polsk by under andra världskriget. Vänner blev fiender när kommunism följde på nazism och många judar miste livet. Med tio skådespelare på scen är det en ovanligt stor produktion för en fri teatergrupp. Det är också tio människoöden utan någon egentlig huvudperson.  Vi har gjort tio affischer som kan användas var för sig eller sättas upp tillsammans för att skapa extra uppmärksamhet. Premiär 27 september.

 

Kreativt på Mälartinget

mälartingsinbjudan

MDR_block Mälardalsrådet Mälatring i Uppsala 30 maj 2013

Mälartinget är Mälardalsrådets årliga mötesplats. I år hölls det i Uppsala 30-31 maj och temat var kreativa näringar.

Soya Kommunikation stod för den visuella inramningen. Inbjudan, informations- material, dekorationer, scenbild samt material till den workshop som hölls.

Kreativa näringar är en växande sektor med ökande betydelse för tillväxt och innovationskraft inom samhällsbyggandet. Drygt 250 politiker och tjänstemän lyssnade på entreprenörer och forskare och diskuterade Mälardalsregionens potential på detta område med bland andra kulturministern.

 

Soya är en del av Yennenga Progress

Yenn_matr_årsmöte

Yennenga Progress är ett globalt nätverk för individer, organisationer och företag med det övergripande syftet att bidra till en hållbar global utveckling, stärka demokratin och stödja de mänskliga rättigheterna. Genom att matcha de kompetenser som finns i nätverket med behov hos andra i nätverket skapas projekt inom utbildning, hälsa, IT, miljö, energi, vatten och sanitet, företagande och kultur. Genom att alla deltar på lika vilkor finns inte den obalans som uppstår i biståndsprojekt.

Soya bidrar genom att stärka organisationens profil och tydliggöra budskapet. Vi har gett form åt årsredovisning, verksamhetsplaner och annat informationsmaterial och vi arbetar just nu med en ny webbplats för organisationen där alla projekt kan följas. Lanseras under hösten.